Daniel Levi: "Kedagi teist ei ole maailmas sinu sarnast"

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Levi esineb Rocca Al Mare keskuses 29 augustil kell 18:00.
Daniel Levi esineb Rocca Al Mare keskuses 29 augustil kell 18:00. Foto: Kaupo Kikkas

Daniel Levi bänd – maadlemisest, kaktustest, otsusekindlusest ja muusikuks saamisest. Intervjuus Anna-Maria Uulmale rääkisid oma harrastustest Daniel Viinalass, Joshua James Viinalass, Timo Ilves, Kata Lige ja Liivi-Kalli Lätte.

Milline oli teie kõige esimene huviring ning kuidas sinna sattusite?

Daniel: Mu vanemad arvasid millegipärast, et oleks hea mõte panna mind väiksena maadlustrenni. Seal oli üks poiss, kes oli minust umbes paar aastat noorem, aga kaaluliselt minust kõvasti üle. Maadlemise ajal ta peeretas nii vängelt, et ma ütlesin emale, et enam ma sinna minna ei taha. Pärast seda läksingi hoopis muusikakooli.

Kas sõpradega bändi tegemine võib asendada huviringi? On see üks ja sama asi? 

Daniel: Ma arvan, et huviringi idee on leida endale väljund ja kogukond. Bändi tegemine on ideaalne viis enese väljendamiseks ja samas on see ka sotsiaalne ja lõbus tegevus. Oluline on sealjuures ka meeskonnatöö. 

Kas peale muusika olete ka muude hobidega lapseeas või hiljem tegelenud? Või siis plaanite midagi uut õppida?

Liivi: Mu vanemad ei pannud mind kunagi ühtegi trenni!

Kata: Minu üks vähestest hobidest oli kaktuste kogumine. Kui aga ükskord läks elekter ära ja ma pimedas toas kukkusin oma kaktuste sisse ja nokkisin pool õhtut okkaid välja, siis sellega see hobi ka lõppes. 

Kuidas leidsite enda jaoks muusika?

Liivi: Mu vend hakkas klaverit õppima ja siis osteti meile klaver koju. Kui hakkasin oktaveid mängima, siis mu ema julgustas mind, et minust saab kindlasti asja! Paari aasta pärast hakkasingi juba klaverit õppima Karlova koolis. 

Kui saaksite ajas tagasi minna ja uue hobi kooli kõrvalt valida, siis millise valiksite?

Josh: Ma valiksin kindlasti disc-golfi ehk kettagolfi, sest siis ma oleksin olnud üks esimesi, kes seda mängu Eestis mängib ja saaksin nüüd kõikidele oma sõpradele pähe teha. 

Millal teadsite, et teist saavad muusikud? 

Timo: Ma ikka veel ei tea, kas minust saab muusik. Ma arvan, et see on harjutamise asi. Lisaks usun, et selleks, et muusikuks hakata, peab seda tahtma ja selleks tõsikindla otsuse tegema. 

Kuidas leiab üks noor inimene selle sihi, mida ta otsib?

Daniel: Ma arvan, et elus on asju, mis tulevad loomult hästi välja. Teiste asjade nimel peab vaeva nägema. Ma olen ise õnnelik, kui saan tegeleda mõlemaga. 

Lõpetuseks..

Daniel: Iseendaks jäämine on üks raskemaid asju. Aga see tasub alati ära. Kedagi teist ei ole maailmas sinu sarnast. Sa oled unikaalne, ainulaadne ja asendamatu!

Daniel Levi astub üles juba laupäeval, 29. augustil kell 18.00 Rocca al Mare keskuses noorte huvitegevuste messi „No vaata“ raames. Enne kontserti on kõik huvilised oodatud infomessile tutvuma erinevate huvialadega, mida pealinnas noortele pakutakse. Esindatud on ligi 30 huvikooli ja organisatsiooni ning kätt saab proovida ka vahvates töötubades. Vaata lisa www.tallinn.ee/novaata. Tallinna huvitegevuste messi „No vaata“ korraldab Tallinna spordi- ja noorsooamet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles